روکش های دندانی و تاثیر آن ها بر دندان و سلامتی

با توجه به رشد قابل توجه اصلاحات دندان با روکش ها و پوشش های مختلف، هر آنچه باید در این رابطه بدانید را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

روکش های دندانی و تاثیر آن ها بر دندان و سلامتی

با توجه به رشد قابل توجه اصلاحات دندان با روکش ها و پوشش های مختلف، هر آنچه باید در این رابطه بدانید را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

خبر خوب: ثبت نام آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد (1400/04/12)

به گزارش خبرگزاری موج، سی و پنجمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی ۲۹ مهرماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.

ثبت نام در سی و پنجمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال ۱۴۰۰ از ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ آغاز شد و ۳۰ خردادماه ۱۴۰۰ به پایان رسید.

مهلت ثبت نام آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد

مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام کرده است آن دسته از داوطلبانی که موفق به ثبت نام نشده اند و یا مدارک ارسالی ناقص دارند، می توانند در روزهای یکشنبه ۱۷ مرداد تا سه شنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ نسبت به ثبت نام و ویرایش اطلاعات اقدام کنند.

شرایط اختصاصی لازم برای پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی

الف) داشتن مدرک دکترای عمومی دندانپزشکی، یا دانشجویان سال آخر دندانپزشکی عمومی مشروط بر این که تا تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۴۰۰ فارغ التحصیل شده و مشمول یکی از بندهای زیر باشند:

الف- ۱) مشمولان آیین نامه «تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب ۱۳۹۷/۱۰/۳۰». داوطلبان فقط یک نوبت می توانند با استفاده از این تسهیلات در آزمون شرکت کنند.

توجه: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس بندهای «ج»، «ه» ، «ز» و «ی» ماده ۳ آیین نامه مذکور و رعایت سایر شرایط آیین نامه، می توانند از تسهیلات این آیین نامه بهره مند شوند. در غیر این صورت، استفاده از تسهیلات آئین نامه مذکور برای ایشان امکانپذیر نیست.

الف- ۲) دانشجویان دندانپزشکی عمومی متأهل (به استناد قانون تسهیل ازدواج جوانان): این افراد در صورتی که از این فرصت در دوره دانشجویی استفاده نکرده باشند، می توانند حداکثر تا یک سال پس از فراغت از تحصیل، از این تسهیلات استفاده کنند. داوطلبان فقط یک نوبت می توانند با استفاده از این تسهیلات در آزمون شرکت کنند.

الف- ۳) دانشجویان دندانپزشکی عمومی که (به هر دلیل) از انجام خدمات طرح نیروی انسانی معاف هستند. این افراد در صورت قبولی، باید گواهی معافیت های فوق الاشاره را به دانشگاه محل قبولی ارائه کنند. در غیر این صورت، قبولی آنان کان لم یکن تلقی و یک دوره نیز از شرکت در آزمون پذیرش دستیار تخصصی محروم خواهند شد.

تبصره: دانشجویان سال آخر در صورت قبولی در آزمون، چنانچه تا تاریخ اعلام شده فارغ التحصیل نشوند، قبولی آنان لغو خواهد شد.

تبصره: دانشجویان فقط یک بار «دانشجوی سال آخر» محسوب شده و می توانند با این عنوان در آزمون شرکت کنند؛ خواه تنها از پایان نامه دفاع نکرده یا واحد باقیمانده داشته باشند.

تبصره: تاریخ ارزشیابی مدرک تحصیلی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور توسط وزارت متبوع، تاریخ فراغت از تحصیل محسوب می شود.

الف- ۴) داوطلبان ذکور مشمول انجام خدمت وظیفه عمومی که در سنوات قانونی فارغالتحصیل شده و از نظر مقررات وظیفه عمومی، مرتکب تخلف نشده باشند. برای این گروه از داوطلبان در صورت قبولی، معافیت موقت تحصیلی صادر خواهد شد.

ب) ارائه گواهی وضعیت طرح نیروی انسانی (مربوط به فارغالتحصیلان مقطع دندانپزشکی عمومی)

ب- ۱) ارائه گواهی معافیت یا پایان خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان (طرح نیروی انسانی)

ب- ۲) مشمولان قانون خدمات پزشکان و پیراپزشکان در صورتی که خدمات مشمول موضوع قانون مذکور را حداکثر ۳ ماه بعد از تاریخ فراغت از تحصیل و در مناطقی با ضریب محرومیت چهارپنجم و محرومتر شروع کرده و در صورت قبولی در آزمون، خدمت مشمول تا زمان شروع دوره دستیاری تداوم یابد.

ب- ۳) ارائه گواهی نشان دهنده پایان خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان (طرح نیروی انسانی) حداکثر تا تاریخ ۳۰ دیماه ۱۴۰۰ که به تأیید معاونت های توسعه، بهداشتی، درمان یا آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مربوطه رسیده باشد. این افراد در صورت قبولی، موظف به ارائه گواهی پایان طرح هستند و در غیر این صورت، قبولی آنان کان لم یکن تلقی خواهد شد.

گواهی مربوط به وضعیت طرح نیروی انسانی که توسط شبکه بهداشت و درمان یا سازمان نظام پزشکی صادر شده باشد، پذیرفته نمی شود.

ج) استفاده کنندگان از سهمیه استان های خاص در دوره دندانپزشکی عمومی:

ج-۱) ارائه گواهی اشتغال به کار در حال حاضر از استان محل تعهد برای افرادی که از سهمیه استانی در مقطع دکتری عمومی دندانپزشکی استفاده کرده اند، با رعایت تمام مقررات شرکت در آزمون، الزامی است.

ج-۲) بر اساس «قانون اصلاح بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۳۹۲/۷/۱۰» دانش آموختگان رشته دندانپزشکی عمومی که با سهمیه استانی در آزمون سراسری پذیرفته شده اند، تنها در صورت گذراندن حداقل نیمی از دوره تعهد خود می توانند در آزمون ورودی دوره های تخصصی شرکت کنند.

تبصره: این مصوبه شامل ورودی های سال ۱۳۹۳ و پس از آن می شود و ورودی های پیش از آن مشمول این محدودیت نیستند.

ج-۳) توزیع متعهدانی که با استفاده از این سهمیه در دوره دندانپزشکی عمومی پذیرفته شده و در آزمون پذیرش دستیار تخصصی قبول می شوند، بر عهده دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی بوده و به عنوان متخصص توزیع می شوند.

د) مشخص بودن وضعیت خدمت نظام وظیفه عمومی – ویژه آقایان

هـ ) به استناد ماده ۳۰ آیین نامه دوره های دستیاری دندانپزشکی، در صورتی که پذیرفته شده در زمان تعیین شده ثبت نام نکرده یا پس از ثبت نام، نسبت به شروع دوره اقدام نکند، منصرف از تحصیل محسوب شده و به مدت ۲ سال از شرکت در آزمون دستیاری محروم خواهد شد و در صورت انصراف پس از شروع دوره (پس از انصراف قطعی)، علاوه بر ۲ سال محرومیت از آزمون دستیاری، ملزم به پرداخت غرامت (که میزان و نحوه آن توسط دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی مشخص می شود) خواهد شد.

تبصره: دستیاران شهریه پرداز در صورت انصراف موظف به پرداخت شهریه کامل همان سال هستند. همچنین، به مدت ۲ سال (پس از انصراف قطعی) از شرکت مجدد در آزمون محروم خواهند شد.

برای شرکت در آزمون محدودیت سنی وجود ندارد. تبصره: بازنشستگان یا افرادی که با احتساب دوره تحصیل در سن بازنشستگی قرار می گیرند، در صورت قبول شدن مکلف به پرداخت شهریه بوده و به صورت «شهریه پرداز» پذیرش خواهند شد.

امکان ورود و ادامه تحصیل دانش آموختگان رشته های تخصصی بالینی و Ph.D در رشته های دیگر تخصصی بالینی، به شرط پرداخت شهریه و پس از انجام کامل تعهدات قانونی، بلامانع است.

امکان ورود و ادامه تحصیل دانش آموختگان رشته های تخصصی بالینی به رشته های تخصصی پایه (بیماری های دهان و فک و صورت و آسیب شناسی دهان و فک و صورت) به شرط عضویت در هیأت علمی، بلامانع است.


خبرگزاری موج

استفاده از روکش ها با وجود مشکلات و تعدیل لثه

 برای اصلاح ظاهر دندان، روکش پرسلن و کامپوزیت ونیر از بهترین گزینه های موجود هستند. این شامل افرادی است که از زبری، ترک، لکه و شکستگی دندان رنج می برند. اما آیا با ئجود مشکلاتی در لثه مانند تضعیف لثه نیز می توانیم روکش دندان انجام دهیم؟ آیا روکش های دندانی به ظاهر نامناسب لثه نیز کمک می کنند؟ در برخی موارد، روکش پرسلن برای کمک به رفع رکود لثه استفاده شده است.


آیا روکش ها می توانند رکود لثه را اصلاح و درمان کنند؟



روکش های دندانی می توانند به رفع برخی مشکلات مرتبط با رکود لثه کمک کنند، اما نمی توانند به تنهایی رکود لثه را درمان کنند. هنگامی که رکود لثه رخ می دهد، ساختار ریشه دندان ها ممکن است در معرض دید قرار گیرد. این می تواند منجر به حساسیت دندان و مسائل دیگر شود. یک فرد می تواند روکش پرسلن را به منظور پوشاندن ریشه های دندان قرار دهد. این می تواند ناراحتی ای را که بیمار در نتیجه رکود لثه احساس می کند، کاهش دهد.

برای درمان رکود لثه، دندانپزشک ممکن است پیوند لثه را توصیه کند، که با استفاده از بافت مصنوعی لثه یا پیوند بافت نرم برداشته شده از قسمت های دیگر دهان، خط لثه را بازسازی می کند.


روکش لمینتی


روکش های پرسلن (که به آنها لمینت دندان نیز گفته می شود) پوسته های نازک ساخته شده از سرامیک هستند که در قسمت جلویی دندان ها چسبانده شده اند. این روکش ها علاوه بر اصلاح ظاهر دندان ها، می توانند فاصله های کم میان دندان ها را نیز اصلاح و به لبخند شما جذابیت خاصی بدهند.

ضخامت آنها به طور کلی حدود 5 تا 6 میلی متر است. این تقریباً 1/2 ضخامت یک سکه یا دو برابر ضخامت یک پوسته تخم مرغ است. برخی از انواع لمینت ها، مانند، حتی نازک تر هستند. ما در اینجا روکش های بسیار نازک را مورد بحث قرار می دهیم.


ترمیم دندان با رزین کامپوزیت در انواع شکستگی ها و ترک ها

آیا دندانهای ضعیف شده خود را شکسته اید اما نه در حدی که برای محافظت از آن به تاج احتیاج داشته باشید؟ آیا به دلیل پوسیدگی دندان سوراخ های کوچکی در سراسر دندان شما ایجاد شده است؟ در صورت وجود هر یک از این سناریوها، باید به دنبال پر کردن دندان در این حفره ها باشید تا دندان یا دندان شما از آسیب و خرابی بیشتر نجات یابد. اصلی ترین چیزهایی که رزین کامپوزیت را به عنوان مواد اولیه پر کننده دندانپزشکان تبدیل می کنند این است که این گزینه ارزان برای تعمیر دندان ها است. همچنین سریع و کم تهاجمی است. چه چیزی در آن دوست ندارد؟

این مقاله برای ارتقاء دانش و درک موضوعات مختلف اصلاح ظاهر دندان با روکش دندان، که شامل روش پیوند کامپوزیت است، ساخته شده است. این قصد جایگزینی برای مشاوره حرفه ای نیست. در عوض، باید شما را تشویق کند تا در صورت احساس نیاز به چنین روشی از مشاوره کمک بگیرید تا دندانپزشک بر اساس وضعیت دندان یا دهان شما یک برنامه تشخیص و درمان خاص به شما ارائه دهد.

ترمیم دندان با رزین کامپوزیت

آیا روکش های دندانی می توانند باعث تعدیل لثه شوند؟

افرادی که دارای روکش هستند ممکن است دچار رکود لثه شوند، اما روکش های لمینتی و کامپوزیتی خود عامل از بین رفتن بافت لثه نیستند. شایع ترین علل رکود لثه عبارتند از:

  • بیماری لثه
  • سیگار کشیدن
  •  دندان قروچه (دندان قروچه)
  •  مسواک زدن بیش از حد تهاجمی
  • نخ دندان کشیدن بیش از حد تهاجمی

در هر یک از موارد فوق، ضربه به لثه، باکتری های دهان یا استرس به بافت های زیرین در امتداد خط لثه منجر به از بین رفتن بافت لثه می شود، نه پوسته های دندانی که روی دندان ها اعمال می شود. هنگامی که از مرکز مراقبت های دندانپزشکی فیلادلفیا ما دیدن می کنید، می توانیم میزان رکود لثه شما را ارزیابی کرده و بر اساس علت یا دلایل این مشکل، گزینه درمانی ایده آل را تعیین کنیم.


اگر دچار ضعف لثه باشم، آیا می توان روکش دندانی گرفت؟

در برخی موارد بله. همانطور که در بالا اشاره کردیم، افرادی که از رکود لثه رنج می برند می توانند روکش را به عنوان بخشی از درمان خود قرار دهند. روکش ها به ماسک ساختار ریشه در معرض دید کمک می کنند، که می تواند برای زیبایی و سلامت عمومی دندان ها معجزه کند.

با این حال، بیماران مبتلا به رکود شدید لثه ممکن است بخواهند روکش را برای لحظه ای کنار بگذارند. در این موارد، ابتدا بازسازی خط لثه بسیار مهم است. این زمانی است که جراحی پیوند لثه بسیار مهم خواهد بود. پس از ترمیم خط لثه، دندانپزشک می تواند در مورد مزایای بالقوه زیبایی قرار دادن روکش های پرسلن بحث کند.


ونیر ها تا چه حد می توانند انتظارات ما را برآورده کنند؟


از آنجا که روکش ها مخصوص شما طراحی شده اند، روکش ها بلافاصله ظاهر شما را با پوشاندن دندان های نامرتب، خرد شده و شکاف ها بهبود می بخشد. شما همچنین می توانید بدون ناراحتی غذا بخورید و بنوشید در حالی که مجموعه جلویی خود را از سفیدهای مرواریدی صیقلی چشمک می زنید.

روش نصب و چسباندن روکش ها نیز بسیار آسان و بدون درد است. در واقع می توان روکش های رزینی را در یک بازدید انجام داد. در حالی که تولید روکش های چینی بیشتر طول می کشد، اما دوام بیشتری نسبت به رزین دارد و برخی از آنها می توانند تا 30 سال بدون نیاز به تعویض دوام داشته باشند. اگر از آنها به درستی مراقبت کنید، به زیبایی نصب شده خواهند ماند.

روکش ها می توانند چه انتظاراتی را برآورده کنند؟

مطالعات بیشتر:

تفاوت روکش دندان و ونیر های دندانی مانند لمینت و کامپوزیت